Wafle z galaretką.

Smerfne wafle. Szybkie do przygotowania wafelki z masą na bazie śmietany i galaretki, którymi można obdzielić sporą gromadkę łasuchów.

Składniki: 

- opakowanie wafli

- 2 galaretki (borówkowe)

- 400g śmietany 18% 

- 100g masła 

- 150g cukru 

Wykonanie: 

W garnuszku rozpuścić masło z dodatkiem cukru. Podgrzewać do momentu, aż masło się upłynni, a cukier rozpuści. Następnie dalej podgrzewając połączone  z cukrem masło,na bardzo małej temperaturze, dodać śmietanę. Wszystko razem podgrzać, wymieszać. Zdjąć garnek z kuchenki i do jego zawartości wsypać galaretki. Dokładnie wymieszać. Ciepła masą smarować kolejno każdy wafel i przykładać następnym, aż do wykorzystania wszystkich wafli, przełożenia całego opakowania.

Wafle szybko i sprawnie się sklejają, nie trzeba długo czekać, żeby je wygodnie pokroić. Do wafli można wykorzystać galaretki o dowolnym smaku, kolorze. 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Cukinia zapiekana z jajkami, mozzarellą i fetą.

Pizza z serka wiejskiego.

Chleb z białego sera twarogowego.