Sałatka z jajkiem, pomidorem i rzodkiewką.

Szybka sałatka na przekąskę z niewielu składników, do zrobienia i zjedzenia na raz, bardzo fajny dodatek do śniadania, czy kolacji. 


Składniki:

- 2 spore pomidory
- pęczek rzodkiewek
- 4 jajka 
- łyżka majonezu 
- 2 łyżeczki musztardy
- sól 
- pieprz ziołowy
- tymianek

Wykonanie: 

Jajka ugotować na twardo, po wystygnięciu obrać je ze skorupek i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić na mniejsze części. Od rzodkiewki oderwać liście i odciąć ogonki, rzodkiewkę umyć i pokroić. W misce umieścić pokrojone jajka, pomidory i rzodkiewkę. Do wszystkiego dodać majonez, musztardę i sporo tymianku. Wszystko wymieszać przyprawiając na koniec solą i pieprzem do smaku.

A dzisiaj Światowy Dzień Zwierząt, mój czworonożny stwór dostał już solidną dawkę smaczków, zresztą i bez okazji też zawsze coś smakowitego mu się nadarzy. Zresztą to stworzenie ma chyba żołądek bez dna i radar na dźwięk otwieranej lodówki. Czy coś gotuje, czy zjadam zawsze obecny, nic bez niego.



Komentarze

  1. Pomidory, jajka i rzodkiewka to bardzo smaczne połączenie :)
    https://apetycznie-klasycznie.pl/

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, zapomniałam o tym Dniu! Ale nasz Edunio to ma go 365 dni w roku, ten "przepadlok". A taką sałatkę (tylko bez tymianku) robiła moja mama, właśnie do śniadania :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdecydowanie nasi czworonożni PSIjaciele powinni mieć u nas wspaniale każdego dnia przez cały rok i dostawać smaczki i bez okazji ❤️

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Cukinia zapiekana z jajkami, mozzarellą i fetą.

Pizza z serka wiejskiego.

Chleb z białego sera twarogowego.