Sałatka z jajkiem, pomidorem i rzodkiewką.
Szybka sałatka na przekąskę z niewielu składników, do zrobienia i zjedzenia na raz, bardzo fajny dodatek do śniadania, czy kolacji.
Składniki:
- 2 spore pomidory
- pęczek rzodkiewek
- 4 jajka
- łyżka majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz ziołowy
- tymianek
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, po wystygnięciu obrać je ze skorupek i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić na mniejsze części. Od rzodkiewki oderwać liście i odciąć ogonki, rzodkiewkę umyć i pokroić. W misce umieścić pokrojone jajka, pomidory i rzodkiewkę. Do wszystkiego dodać majonez, musztardę i sporo tymianku. Wszystko wymieszać przyprawiając na koniec solą i pieprzem do smaku.
A dzisiaj Światowy Dzień Zwierząt, mój czworonożny stwór dostał już solidną dawkę smaczków, zresztą i bez okazji też zawsze coś smakowitego mu się nadarzy. Zresztą to stworzenie ma chyba żołądek bez dna i radar na dźwięk otwieranej lodówki. Czy coś gotuje, czy zjadam zawsze obecny, nic bez niego.
Pomidory, jajka i rzodkiewka to bardzo smaczne połączenie :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Oj tak, wyszło smakowicie 🙂
UsuńOj, zapomniałam o tym Dniu! Ale nasz Edunio to ma go 365 dni w roku, ten "przepadlok". A taką sałatkę (tylko bez tymianku) robiła moja mama, właśnie do śniadania :-)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie nasi czworonożni PSIjaciele powinni mieć u nas wspaniale każdego dnia przez cały rok i dostawać smaczki i bez okazji ❤️
Usuń