Makaron z białym serem i boczkiem.

Kluski z serem na wypasie, tłuściutko i smacznie, raz na jakiś czas można sobie pozwolić, z podsmażonym razem z cebulką boczkiem, a po kluskach dluuugi spacer, aby spalić tą solidną dawkę kalorii, zwłaszcza, że pogoda jeszcze dopisuje.

Składniki: 

- makaron 

- biały ser twarogowy

- duża cebula 

- kawałek wędzonego boczku

- łyżka masła 

- sól

Wykonanie: 

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki, od boczku odciąć skórę i pokroić go w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim cebulkę. Jak cebula się zeszkli dodać do niej pokrojony boczek. Całość chwilę razem podsmażać,soląc w tym czasie, do momentu, aż boczek się nie zrumieni. Ugotowany makaron przełożyć do talerza. Rozkruszyć na niego biały ser i polać całość podsmażonym z cebulką boczkiem, okrasić tłuszczykiem, który powstał na patelni podczas podsmażania. 

Ilość składników zależna jest oczywiście od tego ile mamy ochotę zjeść lub ile porcji chcemy przygotować. 

A na deser, co by rozpusty nie było końca taka paczka tym razem z aplikacji Foodsi (odpowiednik Too Good To Go), paczka z Cukierni Sowa, za sprawą aplikacji jej koszt wyniósł 14,99. Wszystko było pyszne, zwłaszcza ten różowy torcik, który miał w sobie taką ekstra chrupkę, która podbijała jeszcze smakowy efekt. 


Komentarze

  1. Po takiej uczcie dłuuugi spacer obowiązkowy 🙂

    OdpowiedzUsuń
  2. Zazwyczaj jadałam makaron z serem, a mąż właśnie z boczkiem.Okazuje się, jak widzę u Ciebie, że można połączyć nasze upodobania. Dzięki za pomysł.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, ja też zwykle jadam z samym serem albo z serem i cebulką wersja z serem, boczkiem i cebulką to taka odświętna 😉

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Pizza z serka wiejskiego.

Nocny chlebek drożdżowy z żaroodpornego naczynia.

Chleb z białego sera twarogowego.