Twarogowe placki z malinami.

Na śniadanie lub szybką, słodką przekąskę. Bez użycia miksera. Z niewielu składników. Same plusy, wszystko przemawia za tym, żeby takie placki szybciutko sobie przygotować.

Składniki: 

- 250g białego sera twarogowego półtłustego

- 2 jajka

- 3 łyżki erytrytolu

- 2 łyżki mąki migdałowej

- olej w spray'u

- maliny

Wykonanie: 

Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać jajka, erytrytol (do smaku, u mnie 3 łyżki, można posłodzić i czymś innym) i mąkę (tutaj migdałowa, ale można wymienić na inną). Wszystko ręcznie wymieszać. Patelnię popsikać olejem (lub posmarować olejem za pomocą pędzelka) i porządnie rozgrzać. Na patelnię nakładać łyżką surową masę formując placki. W każdy placek wkładać po kilka malin. Smażyć placki z obu stron na niedużej temperaturze.

Takie placuszki można przygotować z dodatkiem każdych innych owoców, w mojej propozycji z malinami, bo teraz rozszalały się i jest u nas ich mega wysyp na krzaczkach.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pizza z serka wiejskiego.

Nocny chlebek drożdżowy z żaroodpornego naczynia.

Chleb z białego sera twarogowego.