Koktajl malinowo - kokosowy.

Malina z kokosem fajnie łączy się zarówno w wypiekach, jak i w deserach na zimno. Koktajl malinowy z kokosowym komponentem to świetne zestawienie smakowe i dobra opcja na szybkie i słodkie małe co nieco.


Składniki: 

- 2 solidne garści malin
- 200g jogurtu kokosowego
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżeczki erytrytolu

Wykonanie: 

Oczyszczone maliny umieścić w kielichu blendera. Dodać do nich jogurt kokosowy, wiórki i erytrytol (można dodać zwykły cukier, miód lub w ogóle zrezygnować ze słodzenia). Wszystko zmiksować. Przelać koktajl do szklanki. Na wierzchu można ułożyć maliny i posypać wiórkami kokosowymi. Pić od razu lub po schłodzeniu.

A na śniadanie poleca się prosta, a jak smaczna i treściwa jajecznica vel "jajcówa" ze szczypiorkiem na masełku, co by z energią rozpocząć poranek.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cukinia zapiekana z jajkami, mozzarellą i fetą.

Pizza z serka wiejskiego.

Chleb z białego sera twarogowego.