Jajecznica z boczniakami.
Jaja i jajecznice u nas ostatnio często "na tapecie". W paczce z aplikacji Too Good To Go dostałam pojemniczek boczniaków, więc poleciały na patelnię do reszty smakowitego towarzystwa.
Składniki:
- 250g boczniaków
- 2 średnie cebule
- 4 ząbki czosnku
- 8 jajek
- olej
- sól
- pieprz ziołowy
- tymianek
Wykonanie:
Cebulę pokroić, czosnek posiekać. Grzyby oczyścić i pokroić. Na patelni rozgrzać niedużo oleju. Przez chwilę podsmażać cebulę z czosnkiem, po czym dodać pokrojone boczniaki. Dolać na patelnię nieco wody i wszystko razem podduszać przyprawiając całość w tym czasie (solą, pieprzem i tymiankiem). Jajka wbić do miseczki, rozbeltać i posolić. Do podsmażonych składników dodać jajka, wymieszać i jeszcze przez chwilę podsmażać na niedużej temperaturze do momentu, aż jajka się zetną i jajecznica gotowa.
Paczuszka super boczniaków z Too Good To Go
Jajecznica świetna będzie zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Super smakuje z dodatkiem ulubionego pieczywa. Może na zdjęciu nie wygląda na super pyszną (zdjęcie robione na szybko, bo wszyscy byli głodni), ale była ekstra w smaku, grzybki z podsmażoną cebulką i czosnkiem rewelacja.
Komentarze
Prześlij komentarz