Jajecznica z boczniakami.

Jaja i jajecznice u nas ostatnio często "na tapecie". W paczce z aplikacji Too Good To Go dostałam pojemniczek boczniaków, więc poleciały na patelnię do reszty smakowitego towarzystwa.

Składniki: 

- 250g boczniaków 

- 2 średnie cebule

- 4 ząbki czosnku 

- 8 jajek

- olej 

- sól 

- pieprz ziołowy

- tymianek

Wykonanie: 

Cebulę pokroić, czosnek posiekać. Grzyby oczyścić i pokroić. Na patelni rozgrzać niedużo oleju. Przez chwilę podsmażać cebulę z czosnkiem, po czym dodać pokrojone boczniaki. Dolać na patelnię nieco wody i  wszystko razem podduszać przyprawiając całość w tym czasie (solą, pieprzem i tymiankiem). Jajka wbić do miseczki, rozbeltać i posolić. Do podsmażonych składników dodać jajka, wymieszać i jeszcze przez chwilę podsmażać na niedużej temperaturze do momentu, aż jajka się zetną i jajecznica gotowa. 

Paczuszka super boczniaków z Too Good To Go

Jajecznica świetna będzie zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Super smakuje z dodatkiem ulubionego pieczywa. Może na zdjęciu nie wygląda na super pyszną (zdjęcie robione na szybko, bo wszyscy byli głodni), ale była ekstra w smaku, grzybki z podsmażoną cebulką i czosnkiem rewelacja.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cukinia zapiekana z jajkami, mozzarellą i fetą.

Pizza z serka wiejskiego.

Chleb z białego sera twarogowego.