Sałatka z makaronem z zupek chińskich.

Ekspresowa w przygotowaniu, kolorowa sałatka, mało wymagająca zarówno jeśli chodzi o składniki, jak i nakład pracy.

Składniki: 

- 3 zupki chińskie

- papryka konserwowa

- ogórki konserwowe

- 1 duża cebula

-1 puszka kukurydzy

- sól

- pieprz ziołowy

- czosnek granulowany

Wykonanie: 

Makaron z zupek przełożyć do miski, posypać przyprawami dołączonymi do zupek i zalać gorącą wodą (zalać taką ilością, by makaron wchłonął całą wodę, jeśli naleje nam się za dużo i makaron będzie pływał w wodzie, należy odlać jej nadmiar). Paprykę i ogórki odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać warzywa do makaronu. Kukurydzę również odsączyć z zalewy dodać do miski. Cebulę w miarę drobno pokroić i dodać do makaronu i warzyw. Wszystko razem wymieszać doprawiając do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. 

Sałatkę można doprawić też innymi, ulubionymi przyprawami. Nie dodawałam już do sałatki żadnej oliwy, ani oleju, bo sałatka nie jest sucha, ale jeśli ktoś potrzebuje to może dodać. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cukinia zapiekana z jajkami, mozzarellą i fetą.

Pizza z serka wiejskiego.

Chleb z białego sera twarogowego.