Placuszki z serka wiejskiego z borówką.
Propozycja zarówno na deser, jak i sycący posiłek. Dobre na ciepło z dodatkiem jogurtu naturalnego lub kwaśnej/ słodkiej śmietanki. Borówkowego przetwórstwa ciąg dalszy.
Składniki:
-200g serka wiejskiego
-1 jajko
- 4 łyżki mąki kokosowej
- 3 łyżki erytrytolu
- aromat waniliowy
- borówki
- olej w spray'u
Wykonanie:
Serek wiejski przełożyć do miski. Wbić do niego jajko i dodać mąkę (dodałam kokosową, ale można użyć i innego rodzaju mąki), erytrytol i aromat waniliowy. Wszystko razem ręcznie wymieszać. Dodać do surowego jeszcze ciasta umyte borówki i wszystko jeszcze delikatnie przemieszać. Patelnię popsikać olejem lub posmarować olejem za pomocą pędzelka i dobrze rozgrzać. Smażyć placuszki na niedużym płomieniu, niewielkiej temperaturze z obu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz