Placuszki z serka wiejskiego z borówką.

Propozycja zarówno na deser, jak i sycący posiłek. Dobre na ciepło z dodatkiem jogurtu naturalnego lub kwaśnej/ słodkiej śmietanki. Borówkowego przetwórstwa ciąg dalszy.


Składniki: 

-200g serka wiejskiego

-1 jajko

- 4 łyżki mąki kokosowej

- 3 łyżki erytrytolu

- aromat waniliowy

- borówki 

- olej w spray'u

Wykonanie: 

Serek wiejski przełożyć do miski. Wbić do niego jajko i dodać mąkę (dodałam kokosową, ale można użyć i innego rodzaju mąki), erytrytol i aromat waniliowy. Wszystko razem ręcznie wymieszać. Dodać do surowego jeszcze ciasta umyte borówki i wszystko jeszcze delikatnie przemieszać. Patelnię popsikać olejem lub posmarować olejem za pomocą pędzelka i dobrze rozgrzać. Smażyć placuszki na niedużym płomieniu, niewielkiej temperaturze z obu stron.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cukinia zapiekana z jajkami, mozzarellą i fetą.

Pizza z serka wiejskiego.

Chleb z białego sera twarogowego.