Makaron z fetą i pomidorami.
Taki makaron z dodatkami może stanowić zarówno opcję na obiad, kolację, czy można go potraktować jako sałatkę, z pewnością lekką przekąskę. Z wykorzystaniem smakowitych pomidorów, które teraz mają swój najlepszy, najbardziej pyszny czas.
Składniki:
- pół opakowania makaronu spaghetti pełnoziarnistego
- fetą
- pomidory
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz czarny mielony
- suszone pomidory (w postaci przyprawy, nie te z zalewy)
- czosnek granulowany
- tymianek
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Porcję makaronu przełożyć do talerza i skropić go odrobiną oliwy z oliwek. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć na makaron. Fetę pokroić i ułożyć na makaronie z pomidorami. Wszystko z wierzchu oprószyć przyprawami (pieprzem, suszonymi pomidorami, tymiankiem i granulowanym czosnkiem). Zamiast granulowanego czosnku można dać świeży rozdrobniony czosnek. Przed jedzeniem najlepiej wymieszać, żeby wszystkie składniki i smaki się połączyły.
A tu taka panienka (ewentualnie panicz) siedział na naszej moskitierze, cały dzień po burzy i nic nie przeszkadzało, a żywe to było później poleciało 🩶. Ogromniasty osobnik, powyżej 2 cm na pewno.
Komentarze
Prześlij komentarz