Makaron z fetą i pomidorami.

Taki makaron z dodatkami może stanowić zarówno opcję na obiad, kolację, czy można go potraktować jako sałatkę, z pewnością lekką przekąskę. Z wykorzystaniem smakowitych pomidorów, które teraz mają swój najlepszy, najbardziej pyszny czas. 

Składniki: 

- pół opakowania makaronu spaghetti pełnoziarnistego

- fetą

- pomidory

- oliwa z oliwek

- sól

- pieprz czarny mielony

- suszone pomidory (w postaci przyprawy, nie te z zalewy)

- czosnek granulowany

- tymianek

Wykonanie: 

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Porcję makaronu przełożyć do talerza i skropić go odrobiną oliwy z oliwek. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć na makaron. Fetę pokroić i ułożyć na makaronie z pomidorami. Wszystko z wierzchu oprószyć przyprawami (pieprzem, suszonymi pomidorami, tymiankiem i granulowanym czosnkiem). Zamiast granulowanego czosnku można dać świeży rozdrobniony czosnek. Przed jedzeniem najlepiej wymieszać, żeby wszystkie składniki i smaki się połączyły. 

A tu taka panienka (ewentualnie panicz) siedział na naszej moskitierze, cały dzień po burzy i nic nie przeszkadzało, a żywe to było później poleciało 🩶. Ogromniasty osobnik, powyżej 2 cm na pewno. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cukinia zapiekana z jajkami, mozzarellą i fetą.

Pizza z serka wiejskiego.

Chleb z białego sera twarogowego.