Sernik z serków wiejskich z borówką.

Bardzo lubię ten sernik - szybki i łatwy do zrobienia, mało kaloryczny i przede wszystkim bardzo smaczny. Sernik z gatunku sprężystych, lekkich.


Składniki: 

- 400g serka wiejskiego

- 3 jajka

- 2 budynie bez cukru (tutaj waniliowe)

- pół kubka erytrytolu (można zamienić na cukier)

- 200g jogurtu naturalnego 

- 200g borówek 


Wykonanie:

Serek wiejski, jajka, budynie (można dodać dowolny smak) i erytrytol umieścić w misce i zmiksować za pomocą blendera. Do zmiksowanych składników wmieszać jogurt naturalny (można użyć jogurtu greckiego). Niedużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać surową masę serową do blaszki. Na wierzchu ułożyć borówki (nie żałować ilości). Piec sernik w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. 

Sernik wygodnie się kroi i nie ma tendencji do pękania. Z borówkami super smakuje, ale można zrobić z dodatkiem każdych innych owoców, czy po prostu bez żadnych dodatków i też będzie dobrze. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cukinia zapiekana z jajkami, mozzarellą i fetą.

Pizza z serka wiejskiego.

Chleb z białego sera twarogowego.