Muffiny jajeczne z kabanosem.
Myślę że fajna opcja na jajeczną przekąskę, alternatywa dla jajecznicy, wygodne w konsumpcji i przyjemne dla oka i smaczne oczywiście też.
Składniki:
- 3 jajka
- 80g sera żółtego
- 1 łyżka oleju
- cebula
- 5 kabanosów
- sól
- pieprz czarny mielony
- czosnek granulowany
- koperek suszony
Wykonanie:
Ser w kostce zetrzeć na tarce lub jeśli jest w plasterkach w miarę drobno pokroić. Cebulę i kabanosy pokroić. Białka ubić na pianę. Do piany dodać przygotowany ser,kabanosy i cebulę oraz olej, żółtka i przyprawy. Wszystko ręcznie wymieszać. Blaszkę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Do foremek wlewamy surową masę. Pieczemy muffinki 20 - 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Takie muffinki można zrobić z dowolnymi dodatkami wedle własnego uznania, można dodać szpinak, inne warzywa (kukurydza, groszek) dowolną wędlinę, z dodatkami można poszaleć w zależności na co się ma ochotę, co się lubi.
Komentarze
Prześlij komentarz