Gofry z serka wiejskiego.

Pożywne gofry na słodko, naprawdę bardzo sycące. Można je zjadać z ulubionymi dodatkami ( owoce, śmietanki, kremy). U nas poleciały z jogurtem pitnym. Znowu z erytytolem ;) ale można zamienić na każde inne slodzidło.


Składniki: 

- serek wiejski 200g

- 60g mąki pełnoziarnistej

- 2 jajka

- 2 łyżki erytrytolu

- olej w spray'u

Wykonanie: 

Wszystkie składniki za wyjątkiem oleju umieścić w misce i wymieszać ( można ręcznie lub mikserem, czy blenderem). Miksując ręcznie lub mikserem trzeba się liczyć z tym, że mogą być w gofrach wyczuwalne grudki, jeśli ich nie chcemy traktujemy całość blenderem. Gofrownicę popsikać olejem i rozgrzać ( jeśli nie mamy psikanego oleju można gofrownicę posmarować olejem za pomocą pędzelka). Wlewać ciasto porcjami. Smażyć gofry, aż będą rumiane i chrupiące. Żreć z czym dusza zapragnie ;).

Można zrobić te gofry również w wersji wytrawnej. Wystarczy zamiast erytrytolu dodać sól i ulubione przyprawy i też wyjdzie bardzo okej.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pizza z serka wiejskiego.

Nocny chlebek drożdżowy z żaroodpornego naczynia.

Chleb z białego sera twarogowego.